Ημερίδα αφιερωμένη στην 86η επέτειο του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου - 7/6/2022

Πραγματοποιήθηκε με επιτυχία η ημερίδα για την 86η επέτειο του θανάτου του Ελευθερίου Βενιζέλου, που διοργάνωσε το Ίδρυμα Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου σε συνεργασία με το Ίδρυμα Κωστή Παλαμά. Το θέμα της ημερίδας ήταν "Ο Ελευθέριος Βενιζέλος στα μάτια του Κωστή Παλαμά" και ομιλητές ήταν ο πρόεδρος του Ιδρύματος του Ελευθερίου Βενιζέλου κ. Γεώργιος Στεφανάκης, ο καθηγητής στο Πανεπιστήμιο Πελοποννήσου κ. Γιώργος Ανδρειωμένος, ο ιστορικός κ. Ιωάννης Φίλανδρος και ο γενικός γραμματέας του Ιδρύματος Κωστή Παλαμά κ. Κωνσταντίνος Κασίνης. 

 

Επετειακή ημερίδα για την Μικρασιατική Καταστροφή – 17/5/2022

Στην κατάμεστη αίθουσα διαλέξεων του Ιδρύματος Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου πραγματοποιήθηκε η επετειακή ημερίδα του Ιδρύματος σε συνεργασία με το Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη την Τρίτη 17 Μαΐου 2022. Χαιρετισμό απηύθυνε η Δρ. κ. Αναστασία Σαμαρά-Κρίσπη, πρόεδρος του Ιδρύματος Ίδρυμα Διεθνών Νομικών Μελετών Καθηγητού Ηλία Κρίσπη. Στην εκδήλωση μίλησαν ο πρόεδρος του Ιδρύματος Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου κ. Γεώργιος Στεφανάκης, ο υφυπουργός Παιδείας και Θρησκευμάτων κ. Άγγελος Συρίγος, ο καθηγητής Αντώνης Μπρεδήμας, ο επίκουρος καθηγητής κ. Αντώνης Κλάψης και ο ιστορικός Ιωάννης Φίλανδρος.

 

Παρουσίαση βιβλίου Μάνου Κουμεντάκη – 5/5/2022

Την Πέμπτη 5 Μαΐου 2022 έγινε η παρουσίαση του ιστορικού μυθιστορήματος του συγγραφέα και μέλους του ΔΣ του Ιδρύματος Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου κ. Μάνου Κουμεντάκη με τίτλο Έλληνας και Φράγκος – Η άγνωστη ιστορία στην αίθουσα διαλέξεων του Ιδρύματος. Προήδρευσε ο Γενικός Γραμματέας του Ιδρύματος κ. Μιχάλης Κοθρής και για το βιβλίο μίλησαν ο ιστορικός κ. Ιωάννης Φίλανδρος και ο συγγραφέας.

 

Ημερίδα Ιδρύματος - 28/5/2018

  Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκε την Πέμπτη 28 Νοεμβρίου 2018 η ημερίδα με θέμα Τουρκικός Εθνικισμός και Ελευθέριος Βενιζέλος στην αίθουσα διαλέξεων του Ιδρύματος Ιστορίας του Ελευθερίου Βενιζέλου. Μίλησαν ο Πρόεδρος του Ιδρύματος κ. Γεώργιος Κ.Στεφανάκης και ο ιστορικός κ. Γιάννης Κ.Φίλανδρος.