18/03/09 - Εκδήλωση αφιερωμένη στην Μνήμη του Ελ. Βενιζέλου

Το Ίδρυμα Ιστορίας του Ελευθέριου Βενιζέλου , σας προσκαλεί στο Φιλολογικό Σύλλογο "Παρνασσός", πλατεία Αγίου Γεωργίου Καρύτση 8 στην Αθήνα, σε μία εκδήλωση αφιερωμένη στη μνήμη του Ελ. Βενιζέλου.

Θεματικό πλαίσιο της εκδήλωσης: "Οι κοινωνικές και πολιτικές συνθήκες που επέφεραν την ανάδειξη του φαινομένου Ελευθέριος Βενιζέλος". Ομιλίες 19:00 - 20:30.
Ο Βενιζέλος και η τύχη, του κ. Γεώργιου Κ. Στεφανάκη, Πρόεδρου του Ιδρύματος.
Η ρητορική του Ελευθέριου Βενιζέλου, του κ. Γεώργιου Μποζώνη, ομότιμου καθηγητή του Πανεπιστημίου Αθηνών και μέλους του Δ.Σ. του Ιδρύματος.
Από την αυταρχική μοναρχία στη φιλελεύθερη βασιλεία: Οι συνέπειες της ανατροπής του Όθωνα και της ανάρρησης του Γεωργίου Ά στον θρόνο, του κ. Δημήτρη Μιχαλόπουλου, διευθυντή του Ιδρύματος.
Η γεωπολιτική σημασία του Ελληνικού χώρου, του κ. Φώτη Παπαθανασίου, πρ. αντιδήμαρχου Αθηναίων.
Ο Ελευθέριος Βενιζέλος εν αναμονή της αφίξεως του Αλέξανδρου Ζαϊμη στην Κρήτη, της κ. Νίκας Πολυχρονοπούλου- Κλαδά, διδάκτορος Ιστορίας και μέλους του Δ.Σ. του Ιδρύματος.
Η αναδιοργάνωσις του Ελληνικού Στρατού κατά τα τέλη του ΙΘ' και τας αρχάς του Κ' αιώνος, του κ. Γεωργίου Δ. Δημακόπουλου, ιστορικού.
Η εξέλιξις του ελληνικού δικαίου κατά τον ΙΘ' αιώνα και τας αρχάς του Κ', της κ. Χαρίκλειας Γ. Δημακοπούλου, διδάκτορος Νομικής.

« Πατήστε εδώ για να επιστρέψετε στην προηγούμενη σελίδα